İZLEDİKLERİM

04 Nisan 2020


KIM JI YOUNG

Kim Ji Young, Yaşıtları arasında sık kullanılan isimlerden birine sahip bir kadındır. Halkla ilişkiler departmanında çalışmaktadır. Kim Ji Young evlidir ve bir kızı vardır. Kızını daha iyi büyütebilmek için işinden ayrılır. Buraya kadar her şey normal ve sıradandır. Aniden annesi, kardeşi, ablası ve diğer insanlar gibi konuşmaya başlar. Sanki birileri tarafından ele geçirilmiş gibidir. Kim Ji Young'a ne olmuş olabilir?


DÖNÜŞ

Raimunda, ailesini geçindirebilmek için birden fazla işte çalışan güçlü ve mücadeleci bir kadındır. Ablası Sole, onun kadar mücadeleci ve güçlü olmasa da, kayıtdışı çalıştırdığı kuaför salonunu işleterek hayatını kazanmaya çalışmaktadır. Kendi hallerinde yaşam mücadelesi veren bu kadınlar, bir gün doğup büyüdükleri La Mancha'da yaşayan halalarının ölüm haberi ile yıkılırlar. Cenazaye ablası Sole ile gitmek isteyen Raimunda'yı evde çok daha büyük bir yıkım beklemektedir; Solu'u ise cenazede büyük bir şok. Yıllar evvel bir yangında ölmüş olan anneleri, yarım kalan bütün işlerini tamamlamak için geri dönmüştür. Tek başlarına ayakta kalmaya çalışan kızlarının ve torununun da onun desteğine çok fazla ihtiyacı vardır.


JUST MERCY

Genç avukat Bryan Stevenson, adaleti sağlamak için büyük bir mücadeleye başlar. Harvard'dan mezun olur olmaz Bryan'ın para kazandıran işlerde yer alması beklenir. Fakat o, Alabama'da haksız yere mahkum edilen bir adamın peşinden gider. Yerel avukat Eva Ansley'in de yardımıyla, 1987 senesinde ölüme mahkum edilen bir adamın suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışacaklardır. Walter McMillan, 18 yaşındaki genç bir kızın ölümünden sorumlu tutuluyordur. Fakat onun sorumlu tutulması için hiçbir kanıt bulunmamasına karşın McMillan ölüme mahkum edilmiştir. Bryan, Walter'ın suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışırken, ilerleyen zamanlarda aslında ırkçılığa karşı savaş vermeye başladığını anlayacaktır.


PHOENIX

elly, toplama kampından kurtulmayı başarmış ama işkenceden yüzü tanınmayacak hale gelmiş bir şarkıcıdır. Zorunlu olarak geçirdiği estetik ameliyat sonrasında, kendisinin bir benzerine dönüşür. Görmek için can attığı tek kişi ise kocası Johnny’dir. Karşılaştıklarında Johnny onu tanımayıp zihnini iyice bulandırır. Acaba kocası ona hâlâ âşık mıdır, yoksa sadece parasının peşinde midir? II. Dünya Savaşı sonrası Berlin’i bir nevi kara film sahnesine dönüştüren Yüzündeki Sır, Barbara’nın rüya ekibini, yönetmen Christian Petzold ve başrol oyuncuları Nina Hoss ile Ronald Zehrfeld’i tekrar bir araya getiriyor.

6 yorum:

  1. Volver, daha önce bir sinema sitesinde yazdığım ve bloğumun da ilk yazısıdır; yıl 2008.. ve kıymetli bir filmdir ben için, izlenmesini, izlendiğinde de "a biz gibi" deneceğini düşündüğüm bir filmdir ki blogdaki yazımı şu cümelerle bitirmiştim:

    "Sağlam öyküsünün yanısıra sinemasal nitelikleri açısından son derece renkli; sizi yavaş yavaş içine çekip bir yandan tebessüm ettirirken, sürekli meraklarınızı yükseltip düşündürten, eski Türk filmleri tadındaki ''Almodovar kırmızısı'' Dönüş: İnce mizahı, küçük insan öyküleri, hoş şarkılarıyla sıcacık, duygu yüklü çok güzel bir sinema örneğidir de aynı zamanda...
    Bir film ve iyi oyuncular izledim demek için... İzleyin!.."

    YanıtlaSil
  2. Hiçbirisini izlememişim bu filmlerin. Not edeyim.

    YanıtlaSil
  3. Selam filmler güzele benziyor.bende izleyeceğim.Bloğuma bakarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  4. İlk filmin afişinde Gong Yoo'yu görünce merak ettim. ☺️
    Diğerlerini de izlememiştim, tavsiye eder misin?

    YanıtlaSil