KORONA GÜNLÜKLERİ 19

11 Nisan 2020


Bugün hava yine güzel, güneşli ve hafif rüzgarlı tam çamaşırlık hava dedim kendimce bir makina çamaşır yıkadım astım. Şimdi de kullandığımız nevresim, çarşaf ve yastık kılıfları yıkanıyor.
Sabah erken kalkmadım uyumuşum annem de uyandırmamış. Bizimkiler kahvaltı yapmışlar bana da 2 dilim kızarmış ekmek bırakmışlar. Bende meyve suyu eşliğinde onları biraz zeytin ve peynirle yedim.
Saat 10 da ağbimin insülününü yaptım. Dünkü yıkadığımız nevresimleri geçirdik. Yastık kılıfları geçirildi yerine kaldırıldı. Aslında eczaneye gidip diş ağrısını kesici ilaç almam lazım. Dönem dönem çürük dişim ağrıyor. Dişçi korkusundan ve virüsten dolayı gidemiyorum dişçiye.
Öğlene akşamdan kuskus pilavı ve bakla yemeği var. Akşam yemeği için yumurta pişirim yağda yada patatesli yumurta yaparım.
Bakkala gittim ekmek aldım geldim. Bakkalcı da temizlik yapıyordu rafları siliyordu.

Bir kupa kahve yaptım Deep in önerisi filmi izliyorum.


THE PLATFORM

İzleyiciyi distopik bir geleceğe götüren The Platform, her katta bir hücrenin, her hücrede 2 kişinin olduğu dikey bir hapishanede geçiyor. Her gün yalnızca 120 saniye bu dikey hapishanenin en üst katından aşağı yiyecek gönderiliyor. Üst kattakiler yiyecekleri ele geçirmek için zamana karşı yarışırken, en alt kattakiler açlık içinde her geçen gün biraz daha vahşi, biraz daha radikal hâle geliyor. Filmde üst kattakilerin alttakilere göre daha iyi beslendiği bu hapishanedeki bir mahkumun, herkese yeterince yemek ulaşması için sistemde değişiklik yapmaya başlamasıyla yaşanan olayları konu alıyor.
FİLM HAKKINDA DAHA  FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Akşam ortalık bayağı bit karıştı ülkede, sadece hafta sonuna özel sıkıyönetim ilan edildi biliyorsunuz. İnsanlar son dakika da öğrendikleri ve detay açıklamalarının yapılmadığı bu sıkıyönetim olayına istinaden evine ekmek, su vs almak için sokaklara döküldü. Sosyal mesafe hiçe sayıldı ve kavgalar oldu. Korona şimdiye kadar bulaşmadı ise insanlara akşam bulaşmıştır kesin. Bunca günlük evden çıkmama durumları sıfırlandı gitti.
Herkese sağlıklı günler diliyorum.

10 yorum:

  1. Selamlar blogunuzu takipteyim sizde blogumu takip edip son yazıma yorum yaparsanız çok ama çok mutlu olurum :)

    YanıtlaSil
  2. the platform. ilginçti ama iğrençti, mide bulandırıcı, sevmedim ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevmediğin şeyi neden blogunda paylaşıyorsun anlamadım.

      Sil
    2. paylaştım ama iyi film demedim. bak yazımda, filmler ve iyi filmler diye ayrım var. platform iyiler arasında değil, ben bütün kitapları filmleri okuyup izliyorum, iyiyi kötüyü yazıyorum işteee :)

      Sil
    3. neden paylaşmasın fikir olarak sunmuş izleyip izlememek kişiye bağlı.

      Sil
  3. Kahve canım çekti akşam bende bir film keyfi yapayım.

    YanıtlaSil
  4. The platformun sonunu anlayamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben annem seslendiği için sonunu izleyemedim, ondan sonrada filmi geri alıp izlemesi zor geldi.

      Sil