KORONA GÜNLÜKLERİ 25

20 Nisan 2020


Buradaki ismi ile alman lalesi... Geçen sene almıştım anneme. Bu sene çiçekte  alamıyorum anneme pazara gitmiyorum artı çiçekçiler açmıyor. Bunu da alış hikayemi anlatayım size. O zaman çalışıyorum glayör soğanı aldım eve bahçeye ektim. Yazın açtılar komşu mişonun emine abla benden bu glayörlerden istedi kökünle çıkardım verdim. Gel zaman git zaman ben onun bahçesinde  bir çiçek gördüm istedim . Dünüşüm  Almanyadan getirdi onu dedi vermedi bana. İşte o çiçek bu çiçekti. İçimde ukte oldu ben kökünle çıkardım o bir çiçek soğanını  esirgedi benden. Sonra migrosta gördüm satılıyordu bende hemen aldım.


Bahçenin yeni pisilerinden birisi. Kuyubaşında aldım bu pozunu.
Bugün temizlik günü idi, sabah kahvaltısından sonra mutfağı temizledim, örtülerini makinaya attım yıkandılar asıldılar şimdi. Silindi , eskiyen gazeteler değişti, bazı yerlere gazete koyuyorum. Ağbim gitti gazete aldı yeni gazete kokusunu özlemişim. milliyet almış sözcü almış sözcüyü okumak için ayırdım.
Alışverişe yarın çıkacağım. Şimdilik bu  kadar öğlen yemeği yenilecek akşamdan kuru fasulye var onu ısıtacağım birazdan. Akşama da erişte yapacağız köy işi mis gibi. Film izlemiyorum bu gün işlerim var. Temizlik yapıyorum.


Bu dünyadaki en mutsuz insanlar, başkalarının ne düşündüğünü takıntı haline getirenlerdir.

Virginia Woolf

7 yorum:

  1. Sen bana deseydin ya Özlem abla gönderirdim sana çeşit çeşit💋
    Komşuda bir cimrilik söz konusu olabilir mi acaba:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olabilir yada ver eli olmaz bazı insanların onlardan olabilir.

      Sil
  2. Kolay gelsin bi yorgunluk kahvesini haketmişsin vallahi, o komşu hakkındaki tespitimi yazmak isteöiyorum çünkü gıcık oldum ona ama annem hep derdi iyi komşu insanı mal sahibi yapar diye 🤗🤗 bir çiçek bir insanı tanımana vesile oluyır işte 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol kahvemi içtim şimdi. Allah insana iyi komşu nasip etsin.

      Sil
  3. Komşunun yaptığı hiç hoş olmamış, üzdü.. kedi çok sevimli. Sondaki resimi ig hesabında da gördüm, merakım çizim sana mi ait? Çok güzel görünüyor da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kediyi beğeniniz için sağolun. Çizim bana ait değil twitterden alıntı.

      Sil