KORONA GÜNLERİ 23

17 Nisan 2020


Meydan okuma başlayınca günlükleri unuttuk. bugün günlüğümü de yazayım dedim. Ayın 9 undan bu yana dışarı çıkmıyorum. Zaten hava da yağmurlu idi. Kapalı bu günde ama yağmur yok. Sabahları her zamanki saatte kalkıyorum ağbimin şekerini ölçüyorum onlar kahvaltı yapıyor, ben yine yatıyorum, kendim saat 10 da kalkıyorum. Kahvaltımı yapıyorum ev işlerini yapmaya başlıyorum. Yatak topla oda havalandır bulaşık yıka mesela bu gün çamaşır yıkıyorum makina dönüyor hala.


Komşumuz Şükrü ağbi geldi, bahçeyi kazıyor bugün tabii ücretini veriyoruz. Ondan sonrası bize kalacak. Ben ziraat odasına gideceğim balkız cinsi fasulye alacağım onu ekeceğiz. Birazda domates ve biber fidesi alırız.


EDEBİYAT VE PATATES TURTASI DERNEĞİ

The Guernsey Literary And Potato Peel Pie Society, savaş sırasında yaşananları konu eden bir roman yazmaya karar veren bir yazarın işgal altındaki kent sakinleri ile kurduğu bağı konu ediyor. Özgür ruhlu bir yazar olan Juliet, yeni kitabı için hazırlık sürecindedir. Bir gün 2. Dünya Savaşı’nda Nazi işgali altındaki Guernsey adasında yaşayan bir grup insanın kurduğu Guernsey Edebiyat ve Patates Turtası Derneği'nin üyesi olan Dawsey’den bir mektup alır. Mektupta yazılanlardan oldukça etkilenen Juliet, kulübü ve üyelerini merak etmeye başlar. Kulübün ve halkın yaşadıklarının yeni kitabı için harika bir konu olabileceğini düşünen genç yazar, adaya gitmeye karar verir. Juliet ilk iş kendisine mektubu yazan çiftçi Dawsey ve kitap kulübünün diğer eksantrik üyeleri ile tanışır. Kulüp üyeleri ve kentin sakinleriyle konuştukça onlarla arasında güçlü bir bağ kuran Juliet’in hayatının gidişatı sonsuza dek değişecektir.

Mary Ann Shaffer ve Annie Barrows’u aynı isimli kitabından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Mike Newell oturuyor. Lily James ve Michiel Huisman’ın başrolü paylaştığı filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Matthew Goode, Jessica Brown Findlay, Tom Courtenay, Penelope Wilton, Katherine Parkinson, Glen Powell gibi isimler yer alıyor.

Güzel filmdi mutlaka izleyin.

Yeni bir kitaba başladım. 
Şimdi maskemi takıp bakkala gidip fanta ve ekmek alayım. Şükrü ağbi susamıştır fanta iyi gider.



16 yorum:

  1. Demek bir şeyler ekip biçeceksiniz. Çok güzel, hep bir bahçem olsun istemişimdir. :)
    Film listemdeydi zaten, bir ara açıp izleyeceğim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendimize kadar fasulye domates biber maydanoz marul ekeceğiz. Allah sizede nasip etsin.

      Sil
  2. Bahçeli evleri hep sevmişimdir. Birde sessiz sakin bir yerde olsa tadından durulmaz :) Sanırım siz roman mahallesindeydiniz. Orası nasıldır hiç bilemedim ama resimlerde gayet huzurlu bir yere benziyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizimki curcunalı biraz:)) romanlara yakın oturuyorum güller açar gülleri koparırlar, asma dalların yola sarkar asma dalını koparırlar, saksı beğenirsin ferforje asmanın 2 kenarına asayım sardunyalar içinden sarksın dersin onu çalarlar, gece otururken zevk için camlara taş atıp kırarlar daha yazıcamda yazmayım kalsın. Neşeli bir mahalle çalgısı sözlüsü bitmez. Zararları olmasa çok iyiler. Eski romanlar iyidir bu saydıklarımı yapmazlar parası yoksa para ister birsen abla ekmek alıcam param kalmadı der. rahmetli babamı trafik kazası geçirdiğinde derilere zeytinlere sarıpta iyileştirdiler. kötü davranışları şehir dışından gelip yerleşenler yapıyor.

      Sil
    2. Curcunayı bende severim ama baya ileri derecede olan curcunalar var :))

      Sil
  3. Bahçeyle uğraşmak güzel aktivite. Hele bahçede ektiğin şeyleri yemek daha keyifli :)

    YanıtlaSil
  4. dün film listesi yapmıştım hemen bu filmi de eklemeliyim tavsiye için teşekkürler sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. patates turtası derneği filmini izlemiştim güzeldi , tarlası olması iyi bişey insanın toprak insanı rahatlatıyor

    YanıtlaSil
  6. Harika her şey organik olacak o zaman, çok sağlıklı.

    YanıtlaSil
  7. bahçeniz olması ne güzel :) ay bu film de listemde çok severim sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eh işte idare eder bahçe. filmi beğeneceğine eminim.

      Sil