MEYDAN OKUMA 13

27 Nisan 2020


13. Öğrenmek çok kıymetli, bilgiye giden yol ise herkes için farklı. Senin öğrenme yolların nedir, çok merak ediyorum.

Ne öğreneceğimize bağlı olarak değişir. Misal önceki yıllarda hobi olarak takı yapıyordum. Bunları yaparken netten çok faydalandım. İlk önce yapmak istediğim kolye, bileklik, küpe nin yabancı dil tanımlamalarını tespit ettim. Google de bu kelimeler ile araştırma yaptığımda bir çok modele ulaşabiliyordum. Fakat benim istediğim kum boncuk ile yapılanlardı ve bu modellerde şema olmadan çalışılamıyordu.  Bunun içinde fransızca forumlardan yardım aldım. Yabancı dil biliyormusun derseniz eğer maalesef yabancı dilim yok. Elimde fransızca sözlük ile iletişim kumaya çalıştım. schema şema demekti bunu çözdükten sonra gerisi geldi.
o forumlar şu an yok maalesef:(( 
hatta bead button dergisine üye olmuştum ta Amerikadan dergiler geliyordu bana.


bu sayfalarda uğraştığım deli işlerinden şemalar görebilirsiniz. 


buda benim yaptığım bir modeldi. Aslında elimde biraz takı var yapılmış. Eğer karantina olmasaydı engelliler derneğine hibe edecektim satmaları için. Ne yazık ki bizim ülkemizde fazla değer taşımıyor el işleri.

El işleri için genelde netten yararlanıyorum. bloglardan, pinterestten yada yabancı el işi dergilerini yayınlayan bloglar var oradan.

Ev işini anneden öğrendik:)) Yemek anneden öğrendik.

Okulda ise yazarak öğrenenlerdendim. bir kaç defa sesli okur birkaç defa yazardım. Sınavlara böyle çalışmışımdır hep. hey gidi günler hey:))

İş yerinde ise kullandığım SAP programı idi. Zaten temelini bizler programcılara anlatmıştık, onlar bize yazmışlardı. Bu yüzden ezbere biliyordum diyebilirim programı. Gece vardiyası bir hata yapsın beni telefonla arasınlar, tek tek programlar sanki karşımdaymış gibi oraya gir, buraya tıkla, sakla vs diyerek sorunları çözerdim. Görselimde iyidir aklımda kalır nerede ne olduğu.
Benden bu kadar.....


7 yorum:

  1. insanın öğrenme stratejisi varsa emek etmekten imtina etmiyorsa dünyada öğrenmeyeceği hiçbir şey yoktur.
    hayat güzeldi ne güzel bir filmdi. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle güzel bir film. Öğrenmek iste yeterki her şey hallolur.

      Sil
  2. kolye çok otantik...ellerine sağlık Özlemcim...
    bizde elişlerine biçilen bir değersizlik var, çok haklısın...herkes ben de yaparım ne olacak ki havasında ama her yapanın yaptığı aynı güzellikte olmuyor. güzellerin de kıymeti bilinmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kum boncukla yapılan takıları seviyorum. Çok emek isteyen bir iş. Ancak kendime ve akrabalarıma yapabildim bu takı olayını. Satış hiç yapamadım.
      Şiş örgüsünde dahi el eli tutmaz...

      Sil
  3. oooo çözmüşsün yabancı dil olayını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sözlükle çok güzel anlaşmıştım o zaman onlarla:))

      Sil
  4. Yeni birşeyler öğrenmek her zaman güzel :)

    YanıtlaSil