MEYDAN OKUMA 1

15 Nisan 2020



Sevgili EZGİ'nin bloğunda başlattığı bir meydan okumaya katılıyorum, elimden geldiğince ay sonuna kadar yanıtlamaya çalışacağım. 

1 . Belki aramıza yeni katılanlar vardır ya da olcaktır. Önce birbirimizi tanıyalım. 
Karantina döneminden önce neredeydin nasıl bir yaşam şeklin vardı, şimdi neredesin ne yapıyorsun, günlerini nasıl geçiriyorsun, neler değişti hayatında bu süreçte? 

2012 senesinden bu yana blog dünyasındayım. Trakya da yaşıyorum. 2018 senesinde emekli oldum. yaş vurdu,  4 yıl emeklilikte yaşa takıldım. Ailemle yaşıyorum. Hiç evlenmedim:)) sebep görücüye gelenlerin hiçbirisi çalışmak istiyormusun istemiyormusun diye sormadı. Hep kaç para maaş alıyorsun, yükselebilirmisin, kenarda birikmiş paran var mı sorusu ile karşılaştım. Bende bu gelenlerin hiç biri ben olduğum için gelmiyor paraya görücü bunlar diyerek bu kapıyı kapattım. Bir daha bu konuda kimse ile muhatap olmadım. Babam 2015 senesinde vefat etti. Annem ve eşinden ayrılmış ağbim ile birlikte oturuyoruz. Ağbim şeker hastası iki gözünden de rahatsız. Son bir senedir İstanbula tedaviye gidiyorduk şu an korona dolayısı ile evdeyiz.  Doktor whatsaptan reçeteyi gönderiyor biz damlaları alıyoruz burada göze damlatıyoruz.
Bahçeli bir evde oturuyorum. Roman mahallesine çok yakın olduğum için kimi zaman şenlik oluyor, kimi zamanda kavga....
Karantinadan öncede evde idim şimdi de evdeyim. Önceden çok dışarı çıkardım parka çay bahçelerine pastahanelere cafeteryalara giderdim. Şimdi evdeyim ancak 10 günde bir evin ihtiyaçları için dışarı çıkıyorum.,
Aslında karantina olmasaydı şimdi haftada 2 gün pazarcılık yapıyor olacaktım. Ağbim pazarcı ev tekstili satıyor. Gözünden rahatsızlanmadan önce gidiyordu kendisi pazara, artık evdeki malı tüketmek adına bende ona yardımcı olacaktım. Fakat artık sadece gıda açılıyor sergi olarak. Bakalım corona sonrası belki pazarcılık tekrar başlayabilir.
El işlerini yapmayı çok severim, kuzenlerimin torunlarına battaniye filan çok örmüşümdür, kuzenlerime şal örmüşümdür. Son olarak çanta ördüm hepsine. Ağbimin rahatsızlığından bu yana bir şey örmüyorum. Özlem yarın seninde gözlerin birden görmez olur seb bolca oku bolca izle dedim kendi kendime.Kitap okuyorum, film, dizi izliyorum bol bol. 
Bugün hava yağmurlu olmasaydı kışlık ayakkabıları ardiyeye kaldıracaktım ama yağmurlu olduğu için kaldı. Komşu bahçeyi kazacaktı oda kaldı. toprağın kuruması lazım artık. Ayva bu sene çok çiçek açtı kış ağır geçecek herhalde. 
Şimdi bir kupa kahve eşliğinde  animasyon filmi izleyeceğim. Ama ilk önce mercimek çorbasını ocağa koymam lazım sonra film.


POMPOKO

Rakunlar, yüzyıllardır doğal ortamlarında huzur içinde yaşamaktadırlar ta ki devamlı artan insan nüfusunun rakunların doğal yaşam alanını işgal etmesine kadar... Rakunlar insan işgalini kılık değiştirme konusunda kendilerini geliştirerek aşabileceklerini düşünürler ve kılık değiştirmeyi öğrenerek istedikleri forma -hatta insana bile- dönüşürler. Böylece rakunların doğal yaşam alanlarını korumak için insanlarla olan mücadeleleri başlar..



17 yorum:

  1. Harika bir meydan okuma oldu bu bence, rutin günlerimize enerji gelecekmiş gibi hissediyorum nedense :)
    Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de güzel bir enerji olacak bu meydan okuma rutin günlere bir farlılık.

      Sil
  2. Abine tekrardan geçmiş olsun canım.Yalnizlik bazen bir çok şeyden daha iyi..Hele ki hayatımıza girecek kişi gerçekten bizi isteyen ve koşulsuz olacak kişi olmalı.
    Herşeyin hayırlısı olsun ♥️
    Yarın görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel, içten yazmışsınıız! Abinize geçmiş olsunumu iletmek isterim :) Pompoko'yu duymuştum, beğenirseniz, görüşlerinizi paylaşırsanız çok hoş olur bence ona göre biz de izleriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun dileğin için sağol. pompoko güzeldi severek izledim.
      karakterlerin tatlı olması onlarla empati kurmamıza oldukça yardım ediyor.hayvan sevgisini, empatiyi, doğaya saygıyı çocuklara aşılamak isteyen herkes, çevresindeki çocuklara bu filmi izletmeli.Böylelikle rant için orman talan ettiren yöneticiler, deney için hayvanlara işkence yapan doktorlar, sokak hayvanlarına zarar veren caniler, bakarsınız gelecekte yok olur. Film kesinlikle çocukları hedef alan bir anime değil. Yetişkinlere yönelik konusu ve ilerleyişi bizleri doğaya karşı tekrardan düşünmeye itiyor.

      Sil
  4. Başın Sağolsun canım. Abin için de geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  5. Herkes kısmetinde olanı yaşar , Hakkımızda hayırlısı neyse o buluyordur bizi inşallah , Bize düşen elimizdekilerle mutlu bir hayat geççirmek umarım hayatın mutlu geçsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok mutluyum, kısmet böyle imiş. karışanım yok en azından.

      Sil
  6. Rabbim herşeyin hayırlısını versin inşallah 🙏😊 Abine Rabbim şifalar versin inşallah... Ne güzel yazmışsın gönlüne sağlık canım benim sevgiler 😊🌸

    YanıtlaSil
  7. ya ne güzel olmuş bu meydan okuma sizi devamlı takip ediyordum ama gerçekten sizi hiç tanımıyormuşum hayalimde bambaşka bir karakter yazmışım size... O zaman yeniden memnun oldum tanıştığımıza...

    YanıtlaSil
  8. pompoko hemen alıyom izlemeyee :)

    YanıtlaSil