KORONA GÜNLÜKLERİ 16

08 Nisan 2020


Baharın renkleri bunlar uyku çiçeklerini hazır açmışken fotoğraflayım dedim bahçede....
Gece geç saatlere kadar kitap okudum. Laptobu gece kapatıyorum bloglara filan telefondan bakıyorum. Yine öyle bakarken yayınlanmamış yorumlarda 4-5 yazıma deep in yorum yaptığını gördüm, hepsini işaretledim parmağım yayınla butonuna değilde sil butonuna değdi, bütün yorumlar gitti. Burda niye çöp kutusu yok geri alalım:)) üzüldüm şahsen kendisinden de özür dilerim. 
Bütün gece oflayıp pufladım. Bu arada dün kandildi bir iki akraba aradım kandil tebrikledim o kadar. Ağbimin kızı ile konuştum. Fabrika izne çıkarmış evdeyim hala dedi. Anneannesini almış yanına bir süre onda kalsın diye. Diyecektim babanı da al biraz, ama dedim neyse sus bu gün kandil. Ağbim eşinden boşandı 1 yıl evli kaldılar, boşanırken hamile idi, doğum yaptı bir kızı oldu. Bizden ayrı yetişti kızı.

Sabah erken kalktım her zaman ki gibi. Hava rüzgarlı ama güneşli idi. Ağbimin şekerini ölçtüm kahvaltılarını hazırladım. Tost makinasında tostlarını yaptım. Onlar kahvaltı yaptı, ben yattım tekrar. Saat 10 da kalktım yatakları topladım kahvaltımı yaptım. Ortalığı yarın süpüreceğim Çünkü bugün işim vardı çarşıda. Kahvaltıdan sonra tavuklu mantar sote yaptım. Hem öğlen yenilir hem de akşama kalır diye düşündüm. Daha sonra saat 13:00 te zırhımı kuşandım, maskemi eldivenimi taktım. Çarşıya gitmek için evden çıktım. Peynircime uğradım, peynir, ekşimik, zeytin aldım. Manavıma geçtim yemeklik mor soğan, kırmızı ve yeşil elma, patlıcan, marul maydonoz aldım. Baharatçıdan da yağlı pul biber aldım. Köfteci akrabamız var baharatçının bitişiğinde biraz onunla ayak üstü sohbet ettik. Kasaba geçtim et, kıyma ihtiyacımız kadar aldım. Kuru yemişçiden de badem, tuzlu fıstık aldım ağbime.
Annemin telefonuna tl yükledim. Minibüs duraklarına geçtim hemen geldi mahalle minibüsü. Evin önünde indim, tam kapıyı açacağım bir maske gelmiş kapının dibine açşam bahçeye girecek maske böylede pis bir milletiz yani. Roman mahallesinde oturursak olacağı bu. Ayağımla ittirdim maskeyi kapıyı açtım kapadım. Elimdekileri mutfağın kapısının  yanına bıraktım havalansın diye. Sadece eti anneme verdim dolaba bölüpte koysun diye.
Ben tekrar evden çıktım şok a gittim. Kova yoğurt, süt, kefir bir paket te nescafe aldım yedekte dursun diye. Eve geldim maske hala bahçe kapısının dibinde duruyordu. Prosedüre göre eldiven ve maskemi çıkardım. yerdeki maskeyide  bunlarla tutarak sokaktaki çöp konteynırına attım. Fırına geçtim kepek ekmeği aldım eve geldim dışarı kıyafetlerini çıkardım tele astım havalansın diye. Elimi yüzümü sabunladım. Ben çıkarken bizimkiler öğlen yemeği yiyordu, ortalık dağılmış biraz ortalığı topladım.
Şimdi bizimkiler güzellik uykusunda yatıyorlar bende dizimi izledim. nette okuduğum kadarı ile 8 bölümden oluşuyormuş 6 bölümünü izledim. Son iki bölümün yayınlanmasını bekliyoruz.


DEVS

Bir bilgisayar mühendisi, çalıştığı şirketin gizli gelişim bölümünü araştırmaya başlar. Çünkü erkek arkadaşının ortadan kaybolmasında bu bölümün parmağı olduğunu düşünüyordur.

Şimdi bir kupa nescafe ile birlikte aşağıdaki filmi izliyorum.


KÜÇÜK BEYAZ YALANLAR

Bir restoran işleten ama yaşlandıkça iyice cimri ve aksi bir adam olan Max ve eşi Vero, her yıl yakın arkadaş grubunu kendi yazlıklarına çağırarak tatil açılışını hep beraber yapmayı adet edinmişlerdir. Fakat bu sefer Paris’ten ayrılmaya hazırlandıkları gün, dostları Ludo motorsikletiyle ağır bir trafik kazası geçirince, tatile çıkıp çıkmamak konusunda hepsi fikir ayrılığına düşerler. Yoğun bakımda yatan Ludo için ellerinden bir şey gelmediğine karar verince yazlığa doğru yola çıkarlar ama her birinin içinde ayrı bir huzursuzluk vardır.

Sağlıklı günler herkese

7 yorum:

  1. Maşaallah Özlem ablacım sana maşallah,gayret ve özenine hayranım Rabbim mükafatını artırsın,silinen yorumlar için üzülme mailine yorumlar geliyor olmalı oradan yayınla deyip tekrar yayına alabilirsin,sevgiler🧡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol güzelim mailime hiç bakmıyorum bundan sonra bakarım.

      Sil
  2. Uzun bir gün geçirmişsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Kendim alışverişe çıkıp bir şeyler almayı öyle özledim ki.Neredeyse 20 gündür evdeyiz.İnternet alışverişide bir yere kadar.Bir kere sebze istemek sorun oluyor çünkü öyle pek iyisi gelmiyor maalesef.Yine de şükür ediyoruz.

    YanıtlaSil
  4. senin gıda alışverişleri pek keyifli oluyo :)

    YanıtlaSil