KORONA GÜNLÜKLERİ 15

07 Nisan 2020


Bugün güneş te var rüzgar da.... Tam çamaşırlık hava olduğunu biliyormuşum gibi akşam bir makina çamaşır yıkamışım:))) Sabah erken kalktım ağbimin şekerini ölçtüm onların kahvaltısını hazırlayıp kendim tekrar yattım. Saat 10  da kalktım kahvaltımı yaptım. Bulaşıkları yıkadım, çamaşırları annem asmış zaten bana kalmadılar. Müge anlı da banttan yayın yapıyor, annem için iyi olmadı. Ağbim için iyi oldu annem mügeyi izliyor diye başka kanal izleyemiyordu.
Artık gelsin güzel günler özledim ben o günleri... bahçeyi, çay demleyip asma altında içmeyi...
Biraz ortalık toplayıp, bulaşık yıkadıktan sonra, zırhımı kuşandım, maskemi, eldivenlerimi taktım. Market çantalarını aldım. Arkadaşın çalıştığı kırtasiyeye gittim. Koruyucu gözlük gelmiş,


bundan bir tane aldım, 15 tane de maske aldım. Oradan eczaneye geçtim, artık içeri girilmiyor dışarıdan işlem yapıyorlar. Kendi raporlu ilacımı ve annemin ilaçlarını aldım. Bir tane de Bepanten kaşıntı giderici merhem aldım. Elleri kaşınıyor annemin.
Oradan markete geçtim sebze aldım, mantar sote yapmak için, mantar ve tavukgöğsü aldım. 
Şu emekliler için 1000 tl yatsa hesaba hemen teneke yağ ve deterjan çeşitlerinden alacağım.
Aldıklarımı yürüyerek eve getirdim. Mutfak kapısının yanında havalanıyorlar şimdi. Daha sonra yerleştireceğim. Annem ben markette iken kuskus pişirmiş. Ayriyeten bir 10 kiloluk un alıp köye göndermek lazım ki kış için tekrar kuskus ve erişte yapılsın bize. Masrafı neyse parasını ödeyeceğiz artık.


VİRÜS

Gerçek olaylara dayanan Virus, ölümcül bir salgını kontrol altına almaya çalışan insanların mücadelesini konu ediyor. Salgının gün geçtikçe daha da yayılması, şehirde büyük bir kaos oluşturur. Yetkililier, salgının bir an önce yayılmasını engellemek için harekete geçer. Bir grup insan, salgının önlemek için hayatlarını riske atarak zorlu bir mücadeleye girişir.

Virüslü günlere, virüslü bir film...

Sabah izledim bu filmi, şimdi kitap okuyacağım.

Sağlıklı günler herkese....



8 yorum:

  1. Güneşe sabah aldandım ama evi havalandırmak için açtığım camlar zangır zangır ses verince durumun hiçte beklediğim gibi olmadığını gördüm:) güneşli fırtınalı bir istanbul sabahı vardı bu gün.

    Virüslü filmler bu virüslü günler de eziyet olmuyor mu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burasıda rüzgarlı bende cam açamadım bu gün fazla. Ben filmlerde gerilimli olanları seviyorum. Sevgiler,

      Sil
  2. Bizim rüzgardan burda minare uçtu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olmuştur. Aslında kuvvetli bir yağmur yağsa rüzgar kalmayacak.

      Sil
  3. yok filmini almayayım, gerçeğini yaşıyoruz nasılsa:))

    YanıtlaSil
  4. Bu ara havalar fena serinledi. Oysa bu zamanlar daha ılık geçerdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın biz şimdiye kadar bahçeyi kazdırmalı idik.

      Sil