KORONA GÜNLÜKLERİ 27

23 Nisan 2020


Bugün hava yine rüzgarlı durulmadı bir gitti. Bugün sabah erken kalktım, ağbimin şekerini ölçtükten sonra onlara kahvaltı hazırladım, ekmeklerini kızarttım, sütünü ısıttım ağbimin, annemin çayını demledim ben tekrar yatağıma döndüm. Saat 10 a kadar yattım. 10 da kalkıp kahvaltımı yaptım, ortalığı toparladım. Mutfağı sildim süpürdüm. Sonra oturduk televizyona bakmaya başladım, görüntü iyice gitti. Çünkü televizyon nuh nebiden kalma. Renkli tv ler çıktığında gazete kuponu ile almıştık senesini bile hatırlamıyorum. Hemen aramızda bir aile toplantısı yaptık yeni bir tv almaya karar verdik. Emekli maaşımı kontrol ettim yatmış. Daha önceden akrabamızın çalıştığı siemens servisinde LG marka 109 inç ful hd vs özelliklere sahip bir tv  sormuştum 10 ay taksitle 3.480 tl demişlerdi. Uzun taksit sevmiyorum ben 2-3 ay olacak bana. Hemen Adnan'a ( akrabaya) telefon açtım. 3 ay taksitle kaç para olur dedim 3.000 tl olur dedi. Tamam dedim bende.  Üstümü değiştim, maskemi eldivenimi taktım çarşıya yola çıktım. Manavdan domates, çilek aldım. Fırından anneme kurabiye aldım, askıda ekmek modası bizim buraya yeni geldi, askıya bir ekmek bıraktım. Doğru bankamatiğe yatan emekli maaşından 1.500 tl çektim. Kuruyemişçiden kuruyemiş aldım. Doğru siemens bayisine Adnan yemeğe çıkmış, oturdum adam zaten beni tanıyor. Peşinat 1000 tl yi verdim, geri kalan 2000 tl yi ayda 1000 er lira olarak ödeyeceğim. Servis bu gün yoğunmuş yarına kalabilir tv yi getirmeleri. Ordan çıktım minibüs durağına eve geldim, köşede indim bakkaldan ekmekleri aldım bu arada. Fırından da kepek ekmeği aldım ağbime.


Komando kızım bahçede bekliyordu. Üstümü çıkardım tele astım havalansın diye. Eldiven le maskeyi çöp konteynırına attım. Elimi yüzümü yıkadım. Annem cacık yapmış, akşamdan da patlıcan yemeği vardı öğlende yendi şimdi akşama ne yapıcam bu saatte onu düşünüyorum. 


Yüz yıl değil bin yıl da geçse izinde yürüyeceğimize and içtik.

Tüm çocukların bayramı kutlu olsun.

Şimdi bir kupa kahve ile aşağıdaki filmi izliyorum.


WİLLOUGHBYS AİLESİ

Kendi kendilerini yetiştirmelerinin daha iyi olduğuna inanan Willoughby çocukları, bencil ebeveynlerini tatile göndermek için sinsi bir plan yapar. Kardeşler daha sonra ailenin gerçek anlamını bulmak üzere kendi uçuk maceralarına çıkar. Sevilen yazar Lois Lowry'nin kitabından uyarlandı.


kitabıda varmış.



6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. herkesin zevki aynı değil, kimi beğenir kimi beni açmadı der.

      Sil
  2. Güle güle kullanın televizyonunuzu. Bu dönemde iyi oluyor televizyon.

    YanıtlaSil
  3. oooo çok pratik ve hızlı bir televizyon alımı oldu maşallah :) oyy bu filmi bilmiyom, şimdiden sevdim, izlerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet eve geldi bile tv. umarım filmi beğenirsin.

      Sil