KORONA GÜNLÜKLERİ 11

03 Nisan 2020


Koronanın günleri de kasvetli, bugün yine kapalı ve basık bir hava var. Fotoyu geçen gün ptt ye gittiğimde bir bahçede çektim. Dün 
akşam üzeri ağbimin İstanbuldaki göz doktoru whatsaptan mesaj ve reçete attı. Mayıs ayında görüşelim diye yazmış. Tabii duruma göre yine bakacağız. Reçeteyi görünce hemen komşu oğluna telefon açtım eczanede çalışıyor kendisi. İlaçları kodladım birde şeker ölçüm çubuğu bitmişti onu da sipariş verdim. Akşam iş çıkışı getirdi ilaçları verdi. 89 tl cik tuttu. 
Dışarıda yine soğuk bir hava var. Bakkala ekmek almaya giderken fark ettim. İçeride hissetmiyoruz hiç.
Sabah erken kalktım, kahvaltı istemedi canım. Ağbimin şekerini ölçtüm o ve annem kahvaltı yaptılar ben tekrar yattım. saat 11 de kalktım ufak bir kurabiye yedim. Ben uyurken annem barbunya vurmuş ocağa. Onu soğanladım. Akşama yanına bulgur pilavı yaparım yeterde artar bile. 
Öğlen yemeğinden sonra bulaşıkları yıkadım. Blogları okuma başladım. Kalktım maskemi taktım montumu giydim kazıkçı şarküteriye gidip bir kutu süt ve marul aldım. Karşıya fırına geçtim oradan da bir kepek ekmeği aldım.
eve geldikten sonra kendime kahve yaptım ve film izlemeye başladım. 5 senedir nescafe içmiyordum koronadan sıkılınca kahveye başladım inşallah sigaraya tekrar başlamam.


Diriliş 

Korkunç bir trafik kazası geçiren Anna (Ricci) kazadan sonra kendine geldiğinde cenaze müdürü Eliot Deacon (Neeson)’ın kendi bedenini cenazeye hazırlamakta olduğunu farkeder. Aklı karışmış, korkmuş ve hala canlı halde olan Anna öldüğüne inanmaz; Deacon ise onun ‘öbür dünyaya’ intikal ettiğini düşünmektedir. Eliot onu ölülerle iletişim kurabildiğine ve kendisine bir tek onun yardımcı olabileceğine dair ikna eder. Cenaze evinde tıkılı kalan Anna’nın Eliot dışında şansı yoktur. En derin korkularıyla yüzleşip, kendi ölümünü kabullenmek durumundadır. Fakat Anna’nın yastaki erkek arkadaşı Paul (Long), Eliot’ın göründüğü gibi biri olduğuna dair süphelidir. Cenaze töreni yaklaştıkça Paul da rahatsız edici gerçeği çözümlemeye başlar fakat bunun için çok geç olabilir çünkü Anna çoktan öbür dünyaya geçişini tamamlamaya başlamıştır

Annem ve ağbim güzellik uykusundalar bende film bitsin biraz kitabımı okurum.
Koronasız sağlıklı günler hepimize....



11 yorum:

  1. kazıkçı şarküteri hehe, film gerilimliye benziyoooo, neskafe içilmez miii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vallahi kazıkçı deep:)) film fazla gerilim değil. Nescafe zararlı aslında onun için içmiyordum 5 senedir tekrar başladım şimdi.

      Sil
  2. Bende dünden kalan nohutun yanına bulgur pilavı yapacağım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nohut bizde pek pişmez. pirinç pilavıda şeker olduğu için yasak bize. Bulgur en güzeli.

      Sil
  3. Sürekli ne pişirsem diye düşünmekten bi hal oldum. Bugün Kore mutfağına el atacağım. Eksik malzemeyle neye benzeyecek bakalım :D

    YanıtlaSil
  4. Kazıkçı şarküteri iyiydi gerçekten:)

    YanıtlaSil
  5. Evde olsam uzun uzun uyusam film izlesem hayallerini herkes yaşadı. Bugünleri bir an önce atlatmak dileğiyle...

    YanıtlaSil