KORONA GÜNLÜKLERİ 20

12 Nisan 2020


Hava bugünde güzel, divan örtüsünü ve kanepe örtüsünü yıkadım bu günde. Evet bizde hala bir divan var, ağbim attırmıyor o yatıyor onun üstünde.
Sabah her zamanki saatte kalktım şekerini ölçtüm, kahvaltılarını hazırladım ben tekrar yattım. Saat 10 da kalktım bende kahvaltımı yaptım, yataklarımı topladım. Bulaşıklarımı yıkadım. Buzdolabını gözden geçirdim eksikleri yazdım. yar silme deterjanımda bitmiş.
Dünkü yıkadığım nevresimleri geçirdim. İki yorganı tellere attım havalansın. Onların nevresimlerini de yarın geçireceğim.
Giyindim zırhımı kuşandım, maskemi taktım, eldivenimi taktım markete gittim, yoğurt, tereyağ, ufak sütlerden ve yer silme deterjanlarından aldım. Dün instagramda dolaşırken tavuk ciğerli bir tarif gördüm canım çekti ondan da aldım yarın yapacağım. Bugün menüde karnıyarık , koyu bir cacık ve makarna var. Eve girerken bahçe kapısının açılan kısmında yine bir maske atılmıştı, biz asla akıllanmayacağız diyorum sadece.

Bir kupa kahvemi yaptım aşağıdaki filmi açtım onu izliyorum şu an.


ISLIKÇILAR

slıkçılar, ada sakinleri tarafından kullanılan bir ıslık dilini öğrenmek için La Gomera adasına giden bir polis memurunun hikayesini konu ediyor. Cristi, uyuşturucu kaçakçıları tarafından ele geçirilen, yozlaşmış bir polis memurudur. Bükreş’te çalışan Cristi, hapishanede olan bir mafya üyesini salıvermek için Kanarya Adalarına bağlı boğucu bir ada olan La Gomera’ya gider. Cristi’nin, burada kullanılan, geçmişten miras kalan bir ıslık dili olan Silbo’yu öğrenmesi gerekmektedir. Bu gizli dil sayesinde, Bükreş’e döndüğünde mafya üyesinin özgür kalmasını sağlayıp, milyonlara sahip olabilecektir. Ancak Cristi, Gilda adında bir kadına aşık olunca, hiçbir şey onun planladığı gibi gerçekleşmez.

herkese sağlıklı günler diliyorum.




10 yorum:

  1. Size de sağlıklı günler ☺️

    YanıtlaSil
  2. Bir an nasıl markete gittin diye düşündüm, hahah, sokağa çıkma yasağının her yerde olmadığını unutmuşum. Güya ben de bugün pazara gitme hayalleri içindeydim ama gümledi o hayal. Verdiğim market siparişim de bugün gelecekti (dört gün sonra ancak gelebiliyor) o da salıya kalmış. Neyse dün haftalar sonra ilk defa ekmek aldım. Onun mutluluğu ile idare ediyorum şu an :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) bizde sokağa çıkma yasağı yok. evde kal uyarıları var sadece. Pazara karantine başladığından bu yana hiç gitmedim. Manavdan alıyorum alacağım sebzeyi meyveyi evden hiç çıkmadan yaşamak çok zor.

      Sil
  3. Film dikkatimi çekti kırmızı renkte çok iddialı bir kapak olmuş. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Yeni filmler, kitaplar keşfediyoruz bu günlerde ne güzel. Sağlıkla kalın :)

    YanıtlaSil
  5. ıslıkçılar bakayım. para en korktuğuum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimde para en korktuğum bu yüzden eldiven kullanıyorum deep birde mümkün olduğunca kart kullanıyorum.

      Sil