BİR KÖTÜLÜK VAADİDİR İNSAN.

02 Mayıs 2020


Bugün hava yağmursuz, oysa dün akşam üstü neydi öyle, birden bastırdı yağmaya. Komşu vardı bahçede oturuyorduk kendimizi içeri zor attık. Köpürte köpürte yağdı, devamlı yağacak galiba dedik ama olmadı. öyle derler ya  damlalar yere düştüğünde köpürüyorsa devamlı yağarmış. Resimleri de yağmurdan sonra çektim.


Erguvan mis gibi kokuyor, mor olan kurumuş kestik beyaz olanda 4 çiçek vermiş, 2 sini komşu giderken kopardı 2 si bize kaldı.

Komşu ayrıldıktan sonra sütçü geldi haftalık yoğurt mayalamaya sütümüzü aldık. Süzgeçten süzüp, durulanmış tencereye koydum. İçine birde kepçe salıp, bir kesme şeker , bir fiske tuz atıp kaynamaya koydum. Mayalanması buzdolabına kalkmasuı saat 02:00 buldu.


Annemin sardunyaları çok değerlidir kışın içeri alır yazın dışarı çıkartır.Normal saksılara ekmiyoruz yoğurt kovalarına ekiyoruz. Saksıda olursa romanlar çalıyorlar.


Gündüz el işi yapıp gece kitap okuyorum. Dün 2 film izledim.


EXTRACTION

Extraction, silah satıcıları ve kaçakçılara ait bir dünyada, uyuşturucu lordları arasında geçen savaşta piyon olan genç bir çocuğun öyküsünü ele alıyor. Kaçırılıp, dünyanın en ücra şehrine gönderilen Hintli çocuğun işadamı olan babası, oğlunu kurtarması için bir adam kiralar. Tyler Rake adındaki adamın dünyada kaybedecek hiçbir şeyi yoktur. Sorunlu bir adam olan Tyler, çocuğu kurtarmak için ölümü göze alıp tüm yeteneklerini ortaya koymak mecburiyetindedir.

Bu filmi de bugün izleyeceğim....




6 yorum:

  1. Extraction çok duydum. Merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Maşallah o güzel ciceklerinize (:bende balkonumu çiçeklerle donatmaya çalışıyorum bakalım inşallah severler yerlerini ve beni (: Urfa da yağmurun 1 hafta yağdığını görünce çok şaşırmıştım dediğiniz gibi köpürte köpürte neyse ki yağmur sesini de izlemeyi de çok seviyorum (:
    Kucak dolusu sevgiler (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolun çiçeksiz olmuyor maalesef. yağmur devamı gelmedi gelse idi iyi olacaktı.

      Sil
  3. Your crochet is beautiful.
    Amalia
    xo

    YanıtlaSil