İNSAN HER ŞEYİ ANLATAMAZ, ZATEN KELİMELERDE HER ŞEYİ ANLATMAYA YETMEZ

09 Mayıs 2020

Hava kapalı yağmur yağdı yağacak, rüzgar var ama yağamıyor. Camları sileceğim tekrar yağacak diye dokunamıyorum camlara, bir bahar havasına giremedi bu günler.
Sabah kalkıldı, ağbimin şekeri ölçüldü. Son günlerde yüksek çıkıyor şeker, bu gün sabah 272 idi az önce ise ( saat 18:00 de) 120 idi. Son 15 günlük şeker ölçümünü doktoru Özlem hanıma göndereyim dedim, o da bu gün çalışmıyormuş pazartesine kaldı. 


Yine tüm gün yattılar diyebilirim, Annem bahar alerjisi için hap kullanıyor bu uyutuyor. Ağbim sıkıntıdan yatıyor. Ben biraz ortalık topladım, ev işi yaptım. Bir makina çamaşır yıkadım. Sonra oturdum bir animasyon filmi izledim. Bu arada sık kullanılanları hala temizlemeye devam ediyorum. Neler kaydetmişim neler onlarca örgü modeli ki şiş örgüsü bilmem:)) neyse yavaşça temizliyoruz artık vaktimiz bol çantayı bitirdik nasılsa.


Sütçü yine geç getirdi sütü, akşam sütünden verebiliyormuş bize. Kaynattık şimdi süt ılınmaya başladı gece saat 9 da da mayalarız artık. Yumurtacıda geç kalmaz ihşallah yarın yumurtacı gelecek.
Şimdi kalkıp ağbime marul salatası yaptım ki şekeri düşsün. Marul sadece marul şekeri düşürüyor haberiniz olsun. Hazır kalkmışken karşıya fırına geçtim ekmekle pideyi de aldım, artık bahçe kapısını kilitleyebilirim.


YÜRÜYEN ŞATO 

2006 yılının en iyi çizgi film oscar adayı olan bu filmde kendi halinde olan 18 yaşındaki Sofie, kötülükler cadısı tarafından 90 yaşında yaşlı bir kadına dönüşür ve bütün yaşamı değişir. Kimse tarafından tanınmayan Sofie evini terkeder, ve yolculuğu onu devamlı yer değiştiren, içinde Howl isimli bir büyücünün yaşadığı bir şatoya getirir. Sofie nin üzerindeki lanet sadece bu şatoda çözülebilecektir.

Bu animasyonu izledim.

Bizimkiler yemeklerini yediler, bende bulaşıkları yıkadım. Çamaşır topladım katladım. Artık kitap okuyabilirim.








10 yorum:

  1. İnşallah sağlıkları toparlanır herkeslerin sizin de az kafanız rahat eder, bu film hoştu gerçekten de :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de camları görüdükçe bir gıpraşıyorum (polenler ve yağmur birleşince buzlu cama döndüler) sonra havaya bakıp vazgeçiyorum. Gerçi bugün burası güneşli ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben pazartesinden sonra silerim artık, hala bozuk burda havalar.

      Sil
  3. Yine dolu dolu bir gün yaşamışsın

    YanıtlaSil
  4. Yeni silinmiş bir camı yağmur fazla kirletemiyor. Vaktim varsa siliyorum ben. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yinede dalga dalga oluyor bizim yol kenarı ev toz her saniye üstünde camların.

      Sil
  5. Güzel bir iç dökme olmuş, tanıtım için teşekkürler.

    YanıtlaSil