İZLEDİKLERİM

03 Mayıs 2020


UYUYAN SES 

Madrid 1940. General Franco ve askerleri iktidarı ele geçirmiş, ancak bununla yetinmeyip düşmanlarını tamamen silmek istemektedir. Direnişi destekleyen kadın erkek herkes merhamet gösterilmeksizin avlanacaktır. İspanya her köşesiyle bir hapishaneye dönüşmüştür. Kadınlar hapishanesi Ventas böyle mahkûmlarla doludur; özgürlük için savaşmış kadınlar şimdi baskıya, işkenceye ve ölüme maruz kalmaktadır. Hikâyemiz böyle feci bir kaderi paylaşan bir grup kadını anlatıyor. Diktatörlüğün korkunç anılarını biz de tüm zalimliğiyle hamile mahkûm Hortensia ve kız kardeşi Pepita’nın mücadelesi üzerinden anımsıyoruz..


SENDEN BEŞ ADIM

Senden Beş Adım Uzakta 2019 yapımı filmde, 2 hasta gencin hastanede yollarının bir şekilde kesişmesiyle onların değişen hayatını konu alıyor. Bilgisayarına bağlı bir şekilde hayat süren Stella, yaşıtları gibi yaşamak yerine zamanını çoğunu hastanede geçirmeye mecburdur. Kistik fibrozis hastası olan genç kız ise hayatını rutin bir şekilde kendi kendini kontrol etmekle geçirir. Ama genç kızın hayatı oldukça etkileyici bir genç olan Will Newman ile tanışmasıyla bambaşka değişik bir hal alır. Birbirlerinden bir süre sonra ilginç bri şekilde etkilenmeye başlayan gençlerin önünde ise çok büyük bir engel vardır. Will de Stella gibi ne yazık ki hastadır ve hastalıkları sebebi ile hayatlarına konulan sınırlamalar aralarına mesafe koymalarını gerektirir. 


CAN DOSTUM

Will Hunting(Matt Damon)' Massachuset Üniversitesinde çalışan bir hademedir. Aynı zamanda çok zeki ve öğrenmeyi seven biridir. En yakın çocukluk arkadaşları ile bilikte zaman zaman Mahalledeki diğer genç gruplar ile kavga ederler. Bu yüzden başı kanunla derttedir ve son yaptığı kavgadan dolayı hapise gönderilir. Daha önce Will'in yeteneğini fark edip araştıran üniversite profesörü bir şartla Will'e kefil olup hapishaneden çıkarılmasını sağlar. Tek şart Will'in bir terapist tarafından tedavi edilip içindeki öfkenin dindirilp iyileşmesini sağlamak. Will terapist Sean Maguire ile birlikte hayatını yeniden yönlendirmeye başlayacak, en yakın arkadaşı Chucki Sullivan ve yeni tanıştığı kız arkadaşı bu konuda ona destek olacaklar.


AJANLAR İŞBAŞINDA

Lance Sterling, uluslararası casusluluğun şaşalı dünyasının en başta gelenlerindendir. Dünyanın en müthiş casusu olan Lance havalı, sevimli ve süper yetenekli olmanın yanı sıra dünyayı kurtarmanın rutin işlerinden biri olduğunun da bilincindedir, bu işte ondan iyisi de yoktur. Genç Walter ise Lance'in neredeyse tam tersidir. Zekasıyla göz kamaştıran Walter'ın sosyal becerileri ne yazık ki o kadar da gelişmiş değildir. Fakat Walter da sosyalleşmek konusundaki eksikliğini kapatmak için zekasını kullanmakta ve buluşlar yapmaktadır. Walter, Lance'in tehlikeli görevlerinde kullandığı araçları icat eden bilimsel dehadır. Ama olaylar beklenmedik bir dönüş yaptığında, Walter ve Lance aniden yeni bir biçimde birbirlerine güvenmek mecburiyetinde kalırlar. Eğer bu birbiriyle alakası olmayan ikili bir takım olarak çalışmayı öğrenemezse, tüm dünya tehlike altında olacaktır...


KIKI

Kiki 13 yaşında bir cadıdır. Geleneklerine göre cadılık eğitimini tamamlayarak tam bir cadı olabilmesi için bir sene ailesinden ayrı bir şekilde kendi seçeceği bir şehirde yaşaması gerekmektedir. Kiki, kedisi Jiji ile annesinin hediye ettigi süpürgeye binerek evinden ayrılır ve deniz kenarında, başka cadısı olmayan bir şehirde karar kılar. Kiki, şehirde uçma yateneğinden faydalanacağı bir kurye servisi açmak istemektedir. Şehirdeki ilk gününde tanıştığı birinin fırınında ona yardımcı olurken aynı zamanda hayalini kurduğu işi yapmaya başlar ve zamanla cadılık yeteneklerini kaybettiğini fark eder. Yeteneklerini yeniden kazanmaya çalışırken bir arkadaşının da hayatını kurtarması gerekir.

15 yorum:

  1. Aralarında hiç izlediklerim yok. Ama mutlaka izleyeceğim. CAN DOSTUM'dan başlayabilirim mesela ;)

    YanıtlaSil
  2. Can Dostum'u yarım bırakmıştım. Tekrar başa sarıp izlemeliyim. :)

    YanıtlaSil
  3. Kiki'yi çok merak ediyorum epeydir... Bir fırsat bulup izlesem... :)

    YanıtlaSil
  4. 1 ve 2 ye bakayım. arjantin filmlerini çok severim. şeyi izle bak, resmi tarih (official story) :) ajanları bilmiyodum, en çok ona sevindim :)

    YanıtlaSil
  5. Five feet apart izlemiştim. İzlerken göz yaşlarıma ne yazık ki hakim olamamıştım. Diğer filmleri izlemedim. Can dostumu merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. five feet apart güzeldi. Can dostumuda beğeneceğine eminim.

      Sil
  6. Aralarından sadece Kiki'yi izledim, çok tatlıydıı :))

    YanıtlaSil