YARIN HİÇ ŞANSIN OLMAYABİLİR

10 Mayıs 2020


Bugün hava güneşli olsada rüzgar var. Bahçeye girilemiyor yine biraz daha kuruması lazım toprağın. Biberler tuttu, domateslerde öyle. Bir tek fasulye ekeceğiz kısmetse. Aldığımız çiçeklerde tuttu hepsi saksılarında güneşleniyorlar.


Sabah ortalığı toplarken komşu müyesser yenge seslendi, annem çıktı. Tere otlarını çıkarmış bahçeden bize de verdi biraz ağbim yesin şekeri düşsün diye. Karbonatlı pişi yapmış bir tabakta ondan verdi allah razı olsun. 


Öğlen yemeği hazırlarken de Ayşe abla seslendi, kiracı idi geçen sene aynı sokaktan ev aldı. Çiçeklerini saksı ile apartman girişine bırakmış, romanlarda çalmışlar:)) ah bizim nelerimiz gitti dedim içimden. Annemden sardunya fidesi istiyor. Annem hem koparıyor hem sessiz söyleniyor, ben parayla alıyorum millet beni çiçekçi sanıyor diye:))



Çanta bitti ne yapayım dedim hadi Deryanın yaptığı tutacaktan başladım, benim iplerim kalın onun için bir sıra eksik yapacağım. Açık renk ipim yoktu gri ile yapıyorum.


SWEET BEAN 

Bir pankek ustası, tezgahta çalışırken bir anda iş arayan orta yaş üstü kadını karşısında bulur. Sempatik bu kadının evinde yaptığı ufak şekerlemelerin tadına bakınca adeta büyülenir ve onu işe alır. Bu şekilde başlayan işçi-işveren ilişkisi, küçük sokak satıcılığının ileriye taşınmasına ön ayak olacaktır.

Filmini izledim.






4 yorum:

  1. hımmm pişi karbonatlı mı oluyo. biz öyle yapmıyoz ama du bi bakayım buna da :) bahçeden çiçek yürütmek gelenektir, aşırınca daha iyi tutar, ama saksı yürütmek değil tabi :)

    YanıtlaSil
  2. evet nette karbonatlı pişi diye bakabilirsin.çiçek dalı yürütmek ayrı bunlar saksı ile çalıyorlar, plastiğini hurdaya satıyorlar sonra.

    YanıtlaSil
  3. Filmin ismini hatırlamaya çalışıyordum ben de, geçen Metehan'a bahsetmişim ama ismini unutmuşum. Film festivalinde izlemiş, çok sevmiştim :)

    YanıtlaSil