NASILSA HERKES ÖZGÜRLÜKTEN YANA

23 Mayıs 2020


Sabaha karşı yine yağmur vardı. Kalktığımda ise dinmişti. Akşam karanlık basmadan dayımın oğlu ve kızları geldiler, geldikleri gibi de erik ağacına yöneldiler, eriğimizin maşallah tadı çok güzel. Neyse hazır zayıf kızlar gelmişler içeriden merdiveni onlara verdim, ellerine de poşet verdim, erdikleri yere kadar ağacı sıyırdılar. Bitişik komşuda seslere çıkmış tam siz ne yapıyorsunuz diye bağıracak onlara bizi de dışarda otururken görünce bağırmaktan vazgeçti. Birazını bize bıraktılar. Onlarda köyden bakla getirmişler bize. Baklalar kartlaşmış sabah annem içlerini ayıkladı minik içlilerden çorba yapıcakmış, iri içlerden ise yemek.


Tüm gün temizlik yaptım, ortalık topladım, cam sildim, kışlık tülleri çıkardım yazlıkları taktım. Yarın bayram gelen olmaz ama ne olur ne olmaz. İşim bittikten sonra çamaşırları astım. Oturdum birde film izledim güzeldi beğendim belki bayram filmi yaparsınız.


303 (2018)

Jan insanların doğuştan bencil olduğuna inanmaktadır. Onun için de Berlin'den beraber seyahat etmek için anlaştığı kişi onu ortada bıraktığında hiç şaşırmaz. Jule ise insanların özünde empatiye ve işbirliğine yatkın olduğuna inandığından, Jan'ı külüstür karavanı ?303?e davet eder. İkisi de Atlantik kıyılarına doğru gitmek istemektedir. Jan'ın hedefinde İspanya vardır; orada gerçek babasıyla tanışmak istemektedir. Jule ise erkek arkadaşının yanına, Portekiz'e gitmektedir. Aslında en başta yalnızca Köln'e kadar beraber seyahat etmeyi düşünmüşlerdir lakin geride bıraktıkları her kilometreyle birbirlerinin dünyasını daha da ilginç bulurlar: Kapitalizm insanı giderek bir Neandertal'e mi dönüştürmektedir? Tek eşlilik mutsuzluk mu getirir? İnsan kime aşık olacağına karar verebilir mi? Önce Fransa'ya ulaşırlar birlikte, ardından da İspanya'ya. Aralarındaki sohbet de giderek derinleşir. Birbirlerine aşık olmamak artık ikisi için de çok zordur.


Muhteşem bir spritüel film kendini arama , kendini bulma , kendini sevme filmi olmuş ve de çok samimi ve akıcı


Hepinize hayırlı bayramlar şimdiden.

16 yorum:

  1. Not ettim filmi.

    Altı üstü bir tek evi süpüreceğim ama bu saat oldu onu bile yapmadım . Can oruç tutuyor bugün çocuklarla bütün isteğimiz iftara kadar onu uyandırmamak :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. boş ver Handan dert etme işleri nasıl olsa gelen giden olmayacak olduğu kadar artık. Hayırlı bayramlar hepinize.

      Sil
  2. ah bu havalar mübarek birden soğuk oldu 😊 temizlik bitmiyor şu saat olmuş evi süpürge yaptım 😊 hayırlı sağlıklı huzurlu güzel bir Bayram olsun inşallah hayırlı bayramlar güzel Ablam 😊🌼 sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. bakla çorbası tarifini yazsanaaa, bakla çok severim ama çorbasını bilmiyom yaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bilmiyorum deep annem yapacak söylerim sana yapınca.

      Sil
  4. bayramın mübarek olsun. film seyredemez oldum. çok üzülüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizinde bayramınız mübarek olsun. bazen oluyor öyle kısa zamanda düzelir inşallah.

      Sil
  5. Hayırlı bayramlar. Fotoğraflarınıza bayılıyorum çok net :D

    YanıtlaSil
  6. heeeey yaaaa aynı anda kutlamışııız :)

    YanıtlaSil