GÖZLERİNDEN KARAMSARLIK AKARDI HEP SÖZLERİNE

19 Mayıs 2020


Bugün buranın pazarı kim bilir ne zamandır pazara gittiğim yok, kalabalığa girmiyorum, bulaşmasın diye. Sabah kalktık kahvaltılarını hazırladım bizimkilerin o arada ben tekrar yattım. Sonra 10 gibi kalktım, ortalığı topladım, bulaşığı yıkadım. Sonra üstümü değiştim, eldivenlerimi ve maskemi takıp eczaneye gittim. Annemin raporlu ilaçları bitmiş onları aldım. 


Oradan migrosa geçtim, karınca tebeşiri bakmaya yoktu. Geçen hafta aldığım ilaç etkisiz kaldı. Hazır girmişken kitaplarda indirim vardı bir kitap ve aylık ot dergisini aldım.


Oradan da diğer markete geçtim meyve sebze almak için. Baktım fazla hoşuma gitmedi kabaklar yumuşamış filan. İyilerden patlıcan, salatalık, çilek ve muz aldım. Diğer malzemeleri manavdan bakarım dedim. Eve gelirken manava girdim eksikleri tamamladım. Her şey çok pahalı arkadaşlar kiraz kilosu 35 tl alınacak gibi değil. Ama mecburen annem yesin diye yarım kiloda olsa alıyorum. Rahmetli babam olsa tekirdağ pazarından kasa ile alırdı anneme çok seviyor çünkü kirazı.


Eve geldim malzemeleri bıraktım, ben manavda markette iken annem fasulyeleri ekmek için karık hazırlamış. Ben de fasulyeleri ısladım. Ördüğüm çantayı ve ufak keseyi yanıma aldım. Çarşıya geçtim, onları astarlanmak ve sapının yapılması için çantacıya bıraktım. Kasaba uğradım oradan arkadaşım Melahatin dükkana geçtim 2 tane kot pantolon baktım kendime. Paçalarının yapılması için terziye götürdü arkadaş. Onları bekler iken lafladık biraz.
Sonra terzi yapmış paçaları aldım, ayrıldım dükkandan. Kitapçıya uğradım

adresinde yer alan üvey kardeş kitabını sipariş verdim. Minibüs ile eve geldim. Annem fasulyeleri ekmiş, ağbim pazardan fide almış gelmiş. Onlara öğlen yemeği hazırladım yediler, yattılar hemen. Bende oturdum bir bölüm dizi izledim. Film başlamadım, el işim bittiğine göre gündüz kitap okumalarına dönebilirim.


kendinize iyi bakın 19 mayıs bayramımız kutlu olsun.

3 yorum:

  1. Ben de kiraz burada çok pahalı diyordum, demek sizde de pahalı. Meyveler aldı başlarını gittiler. Bizim Buranın pazarı pazar günü olduğundan haftalardır kurulamıyor. Kurulsa sabah erkenden gidip pazarın en başından patates alacağım ilk iş, patates yok doğru düzgün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben pazara bilerek gitmiyorum handan virüs bulaşır diye. Patates bizim burada yoldan geçen bir dedemiz var ondan alıyoruz.

      Sil
  2. Şimdi yine baktım manavdaki fiyatına kirazın da, haha, iki katıymış sizinkinin, beynim kabullenmeyip otuz lirada bırakmış sanırım :P

    YanıtlaSil