HAYAT KOCAMAN BİR HAYAL KIRIKLIĞI GALİBA...

12 Mayıs 2020



Önceden bitişik arsalarda ne çok çıkardı papatyalar, her taraf apartman oldu, görülmez oldular artık. Bu gün sabahtan erken kalktım, ağbimin insülünü bitti. Doktoru aradım yine izinli imiş. Mecburen raporlu olduğu için eczaneden aldım. Birkaç ilaç ile iğne ucu da bitmiş onlarıda aldım. Bu papatyaları da migrosa gider iken çektim.


Migrostan karınca ilacı aldım, bir süredir eve karınca dadandı hem de kanatlı, evin çevresinde temel diplerinden çıkıyorlar, bakalım etkili olacak mı?
Oradan markete geçtim sebze meyve alışverişi yaptım. Yağ stoğu bittiği için birkaç teneke yağ bir tenekede zeytinyağı aldım. Eh bunları eve yayan götürme imkanım yok, Taksici tanıdığımızı çağırdım o geldi eve getirdi beni. Malzemeleri indirirken annemle sohbete başladılar birisi ölmüş onun haberini verdi anneme.


Eve geldiğimde ağbim yoktu oda pazara gitmiş, biraz boş alan kaldı domates ekmek için. Daha sonra geldi fide yokmuş. Yemek koydum, yediler. Bulaşıkları yıkadım. tutacakların diğer tekini bitirdim. Annemin canı irmik helvası çekmiş, evde malzeme var, komşuya telefon açtım yapar mısın diye? olur dedi. O güzel yapıyor helvayı babamın okumalarında hep ona yaptırıyoruz. Ben bu yazıyı okurken o helvayı yapmışta getirdi bile. O arada bitişik apartmanın muhacır dediğimiz komşusu anneme de domates ve biber fidesi getirdi. Annem temiz kalpli her istediği oluyor.


Tutacakların bitmiş hali bu.....


Naneler aslında hıdrellez sabahı biçilir ama biz biçmedik bu güne kaldı. Sabahtan annem biçti, ipler ile birkaç demet yaptı, su ile yıkadı biraz güneşte suları gidinceye kadar tuttuk. Sonra bir tepsiye yapraklarını ayıkladık, Şimdi odada kuruyacak bu şekilde, elde ufalanacak ve kavanoza koyulacak.


ELVEDA OĞLUM

Yaoyun ve eşi, tek çocuklarının boğularak ölmesinden sonra bilinmezliğe doğru yola çıkarlar. Çin'in büyük şehirlerinde iş bulmaya çalışırken, bir çocuğu da evlat edinirler. Fakat çocuk onları kabul etmez. Kendileri de bu yaşama alışamamıştır. Hafızaları geldikleri yerde ve geçmişlerindedir. Çin'in 30 yıllık tarihini, insan ilişkilerini, çalışma koşullarını evli iki çiftin yaşadıklarıyla anlatan ve 22 ödül kazanan bu filmi sizlerle paylaşıyorum.

3 saatlik bir film, umarım sizde izler ve beğenirsiniz.



17 yorum:

  1. evet ama güzel bir filmdi, gurbete çıkış orada yaşananlar ve topraklara dönüş. çiçekler yol üstü çektiklerimdi.

    YanıtlaSil
  2. bende bugün nane aldım pazardan , kurutmak için ...

    YanıtlaSil
  3. Doğaya hasret kaldık resmen. Çiçekler iyi geldi. Tutacaklar da ne güzel olmuş öyle, elinize sağlık. Filmin 3 saat olması beni korkuttu biraz ama izleyebilirim belki, bir bakayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım en kısa zamanda doğa içinde yaşarsınız. Tutacaklar için sağolun.

      Sil
  4. Bende geçen gün birkaç papatya buldum nasıl sevindim, eskiden mutlaka taç yapardım papatya zamanı, tutaçlar çok güzel olmuş elelrinzie sağlık, mis nane kokusu bizim bahçede de az birşey var, bende Temmuz gibi pazardan alıp kuruturum kışlık, söz yine anlam dolu, öyle kimse bişeyden durup dururken soğumuyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çocukken bende yapardım taç,gelinciklerden gelin damat yapardık:))

      Sil
  5. Yeşil alan göremiyoruz artık, bir bir katlediliyorlar. :( Doğayı bu kadar sevip hasretiyle yaşamak, zor.

    Naneler çok güzel görünüyor, tazesi de kurusu da ne lezzet veriyor yemeklere. Sakarya taraflarında mı yaşıyorsunuz? Üniyi orada okudum ve millet kavramını ilk kez orada duymuştum.

    Karınca ilacı işe yararsa lütfen yazar mısınız, bizimde evde çok oluyor ne yaptıysak gitmediler bir türlü :( İşe yarıyorsa aldığınız ilacı deneyelim bizde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef ufak bir olarak burasıda aynı şekilde boş araziler birden bina doldu. Hayır sakarya taraflarında yaşamıyorum trakya da yaşıyorum. ilaç şu an işe yaramıyor maalesef...

      Sil
  6. O papatyaların uzanıp gittiği bir yeri gerçekten bende görmeyi isterdim. Her yer BETON YIĞINI olmuş desek doğru tabir ederiz sanırım.

    YanıtlaSil
  7. İrmik helvasını üç defa denedim 😁😊 taş gibi olmuştu 😁😊son denemede başardım... Çocukken bende örerdim bu tutacaklar dan.. çok güzel olmuş ellerine emeğine sağlık Ablam 😊🌼 flimde baya ödül almış... yazının sonundaki not çok güzeldi 😊 sevgiler Ablam 🌼

    YanıtlaSil
  8. oh ne güzel valla tam da günlük tutuyon yaa :) filmi izlerim saol :)

    YanıtlaSil
  9. Nane kurutma zamanı geldi değil mi... Perşembe ben de pazar ve market yapacağım... Biraz alayım bari nane...
    Fideler ne güzel olmuş öyle. Benim de aşağı bodrumda büyük bir akvaryumum var. Balkona çıkartıp en azından yeşillik yapayım istiyorum ama bakalım hayırlısı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet şebnem geldi.evet tesadüf oldu fide baktık bulamadık. Balkonda yeşillik fikri güzel olur.

      Sil