İYİLİK ÇOK DAHA ÜSTÜNDÜR KÖTÜLÜKTEN

18 Mayıs 2020


Yine sıradan bir gün, sıcak mı sıcak bir hava var. Sabah erken kalktım kahvaltılarını hazırladım, tekrar yattım. Kalktım ortalığı topladım, komşunun torunları cıvıl cıvıl ta bizim evin içine sesleri geliyor.



İlk yaprak hasadını yaptık, sıcak suda haşlayıp poşetle dondurucuya attım.  Annem uzandı ağbim yürüyüşe gitti bende elime işimi aldım, çantanın ağzını sık iğne yaptım.



 Prenses Kaguya Masalı filmi bir yaşı çiftin ormanda buldukları sihirli bir bebeği nasıl büyüttüklerini masalsı ve şiirsel bir yaklaşımla ele alıyor. Günün birinde yaşlı oduncu ve karısının bir bambu ağacının içerisinde buldukları gizemli minik kız hızlı bir şekilde büyüyerek çok güzel bir kadına dönüşüverir. Güzel kızla karşılaşan veya tanışan herkes kendisinden fazlasıyla etkilenir ve ülkenin Prensleri genç kızla evlenebilmek için adeta sıraya dizilirler. Fakat Kaguya’nın aradığı çok daha farklıdır.

Bu filmi DEEP'in bloğunda gördüm onu izledim.

İzlediğim filmleri kayıt altına alıyorum, şu ana kadar 250 tane oldu. Daha ekleyeceğim filmlerde var. Sık kullanılanları temizledikçe karşıma çıkıyorlar. Yarın alışverişe gideceğim, biraz daha sık kullanılanları temizleyeceğim.

10 yorum:

  1. Annem de bu hafta pazardan yaprak alacaktı, biz gidesiye dek bitmiş hepsi. Kısmet artık, bulabilirsek haftaya. Sizlere şimdiden afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Yazının başlığı harika olmuş. :)) Sık kullanılanları benim de temizlemem lazım, yıllardır hiç bakmadım. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende öyle yıllardır bakmıyordum bayağı bir kirlilik olmuş:))

      Sil
  3. kaguya bencesi inanılmaz iyi bir anime yaa yapraklar daaa komşu çocukları daaa :)

    YanıtlaSil
  4. Taze yaprakla zeytinyağlı dolma da pek güzel olur.

    YanıtlaSil
  5. Yaprak Sarma en sevdiğim yemek 😊 kaleminize sağlık, bu aşırı sıcaklar umarım serinliği de getirir...

    YanıtlaSil