ZAMAN YANGINLARIN EN ACIMASIZIDIR

11 Mayıs 2020


Yağan yağmur sonrası çektiğim bir kare evin giriş kapısındaki gülümüz, benimle yaşıt kendisi. Hem kapıya dolanır hem çardağa.
Sabah her zamanki saatte kalktım. Bizimkiler kahvaltılarını yapmışlardı bile. Bana da ağbimin şekerini ölçmek ve insülünü yapmak kaldı. Hava günlük güneşlik tam temizlik havası, ama canım istemiyor bu gün pazartesi alışveriş günü.


Tutacaklardan tekini bitirdim, bugün de diğer tekini yaparım artık. Ardından da ağbimin torununa çanta başlayacağım mini minnacık bir hanım için olacak çanta. Dün anneler günü idi, annem kah sevindi, kah ağladı. Teyzemin oğlu ve kızı aradı görüntülü konuştular. Aklına rahmetli teyzem geldi başladı ağlamaya. Antalya'dan memleketten kuzenim aradı, pamukovadan kuzenim aradı, diğerleri faceden tebrik ettiler. Komşu bile çiçeklerden şarkılı bir mesaj hazırlamış bizimkine ağladı:))


Biz birbirimize parayla pulla değil sevgiyle bağlıyız.

Dayanamadım yine geçen migrosa gittiğimde alıverdim dergilerden, attım boş odaya havalanmaya bıraktım korona varsa eğer diye. Onca okunmamış dergi varken... 





12 yorum:

  1. Tutacak çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Filmi bugün gördüm ben de Özlem, merak ediyordum. Ama şu sıralar karanlık filmleri çok izleyemiyorum.

    Güllerin ne güzelmiş öyle ♥ Rahmetlik anneannemin kapısında da vardı o sarmaşık güllerinden, mis gibi kokardı hep :)

    Mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. film siyah beyaz. Güller beğenin için sağol annemin emekleri hepsi.Bizimki kokmuyor:)) anneannene allah rahmet eylesin. Sanada mutlu haftalar.

      Sil
  3. tutacak çok tatlı. filmi merak ettim. ama ailecek izlenecek türde değil sanırım. bir ara kendi kendime kalınca seyredeuim inşallah sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. film güzel savaş zamanı bir çocuğun yaşadıkları, ama çocuklar ile izlenmeyecek sahneler mevcut.

      Sil
  4. Ay o güllerin kokusu geldi burnuma sanki🤗Tutacak ta pek güzel olmuş👍

    YanıtlaSil
  5. ay annene kıyamaaaam :) boyalı kuş okudum çok iyi roman. filmini bilmiyodum. izleriim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha kitabı okuyacağım okuyamadım ama filmde güzel bir kaç sahne hariç tavsiye ederim

      Sil
  6. Yazlıkta gülümüz vardı bu bahara kadar.Bahçe kapısına sardırmıştı annemler,rengi sizinkiyle aynıydı.Bu sene gelip dezenfektan yada ilaç artık neyse sıkmışlar salgın diye tüm bahçelere evlere. Gülcağız da ertesi günlerde kuruyup gitmiş. Dibinden budayacaktı komşular artık bilmem yeniden çıkar mı?

    YanıtlaSil